1Punktedukacyjny
Webinariumna żywo
pon, 25 listopad
20:00 Warszawa

Live Webinar: Minimalna inwazyjność procedur chirurgicznych w implantologii stomatologicznej

Wykładowca: Dr n. med. Katarzyna Maciejewska

  Days
:
   Hours
:
   Minutes
:
   Seconds
Zarejestruj się teraz

Zaloguj się lub zarejestruj

Aby zarejestrować się na webinarium musisz być użytkownikiem dtstudyclub.com. Jeśli posiadasz konto zaloguj się.

Jeśli nie posiadasz jeszcze konta, prosimy o rejestrację. Rejestracja jest bezpłatna i zajmie tylko chwilę.

Zarejestruj się

inna strefa czasowa

Course date in other time zones

Los Angeles, USA

25 Nov, 11:00 AM

Mexico City, Mexic

25 Nov, 01:00 PM

New York, USA

25 Nov, 02:00 PM

London, United Kingdom

25 Nov, 07:00 PM

Berlin, Germany

25 Nov, 08:00 PM

Bucharest, Romania

25 Nov, 09:00 PM

Moskow, Russian Federation

25 Nov, 10:00 PM

Islamabad, Pakistan

26 Nov, 12:30 AM

New Delhi, India

26 Nov, 12:30 AM

Bangkok, Thailand

26 Nov, 02:00 AM

Hanoi, Vietnam

26 Nov, 02:00 AM

Beijing, China

26 Nov, 03:00 AM

Philipines

26 Nov, 03:00 AM

Kuala Lumpur, Malaysia

26 Nov, 03:00 AM

Singapore

26 Nov, 03:00 AM

Taiwan

26 Nov, 03:00 AM

Hong Kong

26 Nov, 03:00 AM

Sydney

26 Nov, 06:00 AM

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Live Webinar: Minimalna inwazyjność procedur chirurgicznych w implantologii stomatologicznej

Dr n. med. Katarzyna Maciejewska

Implanty krótkie i ultrakrótkie kluczem do sukcesów w rehabilitacji protetycznej pacjentów z zaawansowaną atrofią kości.

Zjawisko atrofii kości oraz choroby ogólnoustrojowe pacjentów stanowią wyzwanie w chirurgii stomatologicznej i implantoprotetyce. W wykładzie przedstawione zostaną sposoby małoinwazyjnego traktowania trudnych warunków kostnych oraz pacjentów z grupy podwyższonego ryzyka, w szczęce i żuchwie, w celu rekonstrukcji uzębienia za pomocą implantów bez potrzeby wykonywania rozległych procedur regeneracyjnych. Implanty krótkie o specyficznym kształcie i powierzchni mogą być kluczem do sukcesu implantologicznego w takich sytuacjach klinicznych, gdzie bliskość śródkostnych struktur witalnych stanowi ograniczenie i często skazuje pacjenta na skomplikowane leczenie i ryzyko wystąpienia powikłań. Dokonując wyboru na korzyść krótkich i ultrakrótkich implantów, skracamy czas procedury leczniczej i czynimy wyniki leczenia przewidywalnymi oraz minimalizujemy ryzyko powikłań u pacjentów obciążonych.


Webinarium dostępne na żywo: 25/11/2019
Webinarium dostępne w archiwum do: 25/11/2022

“Minimalna inwazyjność procedur chirurgicznych w implantologii stomatologicznej” webinarium jest organizowane przez Tribune Group GmbH. Uczestnik webinarium otrzymuje punkty edukacyjne ADA CERP, przeliczane zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia: 1godz. wykladu = 1 pkt.

Wykładowca

Dr n. med. Katarzyna Maciejewska

Absolwentka Oddziału Stomatologii Wydziału Lekarskiego Akademii Medycznej w Gdańsku (1995), wieloletni pracownik naukowo-dydaktyczny Katedry i Kliniki Chirurgii Szczękowo-Twarzowej Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego (1995-2010); od 2000 roku prowadzi praktyki stomatologiczne AN-MED w Sopocie i Gdyni; w praktyce stomatologicznej – chirurg stomatolog; w sferze zainteresowań zawodowych – małoinwazyjne procedury chirurgiczne w leczeniu implantologicznym; od 2009 roku wykładowca i szkoleniowiec firmy Bicon; poszerza swoją wiedzę na szkoleniach w Europie i Stanach Zjednoczonych, aktywny uczestnik konferencji i kongresów w  kraju i za granicą; zainteresowania pozazawodowe – podróże, literatura, sport – golf.

Zapytaj eksperta

Certyfikat C.E.

Zaloguj się i o obejrzyj webinarium zanim przystąpisz do quizu. Po obejrzeniu webinarium weź udział w quizie, aby zdobyć punkty edukacyjne, a następnie wydrukuj certyfikat.

Obejrzałeś już webinarium? Możesz odświeżyć stronę, klikając przycisk poniżej.

Odśwież stronę

Masz problem z dostępem do quizu? Please read the frequently asked questions or contact our support team. Napisz do nas e-mail na adres: support@dtstudyclub.pl