1Punktedukacyjny
Webinariumna żywo
wto, 12 czerwiec
20:00 Berlin

Pełnowartościowa regeneracja kości. Kolejny paradygmat dotyczący biomateriałów syntetycznych

Wykładowca: Dr. Peter JM Fairbairn

  Days
:
   Hours
:
   Minutes
:
   Seconds
Zarejestruj się teraz

Zaloguj się lub zarejestruj

Aby zarejestrować się na webinarium musisz być użytkownikiem dtstudyclub.com. Jeśli posiadasz konto zaloguj się.

Jeśli nie posiadasz jeszcze konta, prosimy o rejestrację. Rejestracja jest bezpłatna i zajmie tylko chwilę.

Zarejestruj się

Dodaj do kalendarza

Dodaj webinarium do kalendarza

inna strefa czasowa

Course date in other time zones

Los Angeles, USA

12 Jun 2018, 11:00 AM

New York, USA

12 Jun 2018, 02:00 PM

London, United Kingdom

12 Jun 2018, 07:00 PM

Berlin, Germany

12 Jun 2018, 08:00 PM

Bucharest, Romania

12 Jun 2018, 09:00 PM

Moskow, Russian Federation

12 Jun 2018, 09:00 PM

Islamabad, Pakistan

12 Jun 2018, 11:30 PM

New Delhi, India

12 Jun 2018, 11:30 PM

Bangkok, Thailand

13 Jun 2018, 01:00 AM

Hanoi, Vietnam

13 Jun 2018, 01:00 AM

Beijing, China

13 Jun 2018, 02:00 AM

Philipines

13 Jun 2018, 02:00 AM

Kuala Lumpur, Malaysia

13 Jun 2018, 02:00 AM

Singapore

13 Jun 2018, 02:00 AM

Taiwan

13 Jun 2018, 02:00 AM

Hong Kong

13 Jun 2018, 02:00 AM

Sydney

13 Jun 2018, 04:00 AM

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Pełnowartościowa regeneracja kości. Kolejny paradygmat dotyczący biomateriałów syntetycznych

Dr. Peter JM Fairbairn

Podczas webinarium przedstawione i omówione zostaną przypadki kliniczne regeneracji kości związane z implantologią, a także badania doświadczalne i wyniki histologiczne powiązane z zastosowaniem materiału EthOss.

Opracowanie nowych materiałów do regeneracji kości, opartych na fosforanie wapnia, które znajdują zastosowane w medycynie i stomatologii stwarza wiele nowych i ekscytujących możliwości ich wykorzystania w rzeczywistej regeneracji kości. Stosowane od ponad 100 lat alloplastyczne materiały zostały obecnie zoptymalizowane, aby w pełni wykorzystać ich potencjał osteokondukcyjny. Prof. Fairbairn od ponad 15 lat zajmuje się opracowywaniem i klinicznym stosowaniem materiałów syntetycznych. Przeprowadził z powodzeniem 4500 zabiegów odbudowy kości, co zostało udokumentowane i opisane w opublikowanych pracach naukowych (PubMed).

Wspomniane doświadczenia kliniczne doprowadziły do powstania najnowszej generacji syntetycznego biomateriału o nazwie EthOss.

Podczas webinarium przedstawione i omówione zostaną przypadki kliniczne regeneracji kości związane z implantologią, a także badania doświadczalne i wyniki histologiczne powiązane z zastosowaniem materiału EthOss.

Po zakończeniu webinarium każdy uczestnik powinien:

  • Posiadać dokładną wiedzę na temat syntetycznych biomateriałów, zwłaszcza tych opartych na fosforanie wapnia oraz ich zastosowania w stomatologii.
  • Zrozumieć kluczową kwestię roli jakości tkanki kostnej dla długoterminowej stabilizacji implantów stomatologicznych.
  • Określić wskazania kliniczne i posiąść umiejętności techniczne w aplikacji materiału EthOss.
  • Zrozumieć wskazania kliniczne i tok postępowania augmentacyjnego zgodnego z protokołem prof. Fairbairna.

Webinarium dostępne na żywo: 12/06/2018
Webinarium dostępne w archiwum do: 12/06/2021

“Pełnowartościowa regeneracja kości. Kolejny paradygmat dotyczący biomateriałów syntetycznych” webinarium jest organizowane przez Tribune Group GmbH. Uczestnik webinarium otrzymuje punkty edukacyjne ADA CERP, przeliczane zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia: 1godz. wykladu = 1 pkt.

Wykładowca

Dr. Peter JM Fairbairn

Peter JM Fairbairn zajmuje się implantologią od 1991 r. Posiada tytuł Visitting Professor na University of Detroit Mercy School of Dentistry w Michigan w USA. Jest dyrektorem ds. kształcenia w Association of Dental Implantology (Wielka Brytania). Pełni funkcję prezydenta London Dental Fellowship oraz ordynatora w Scarsdale Denal Implant Clinic w Kensington w Londynie.

Zapytaj eksperta

Leave a Reply